Deviä, muutoksia

Toivottavasti ei ole ollut tässä viimepäivinä paljon kävijöitä. Meinaan tämä blogi on ollut päällä ja pois ja sisältöä on tullut ja hävinnyt. Olen meinaan testannut dokkeriasioita. Piti myös testata Caddy Serveriä ja testasinkin että hyvin toimii, mutta unohdin että siinä oli tietenkin raja kuinka paljon serti-serveriä saa rasittaa, niin....

No, tämäkin teksti poikkas kun aattelin että dockerissa olisi hyvä olla sisällä myös noita voluumeita eli polkuja kontin sisältä jonka päähän sitten säilytään tarvittavaa tietoa ettei ihan häviä jos sattuu että pitää pysäyttää kontti että virittelee jotain. Meinaan pitää kyllä viritellä. Kaksi uusinta Ghost 5 -blogialustaa ja yksi MySQL 8 -serveri imevät sellaisen yhden Gilon muistia. Tokihan nginx vie ja mitäs muuta tuolla salaista serverillä lieneekin. Mutta kun tosiaan muistia ei ole kuin vajaa kakx, eli aika runsaasti, niin sitä pitäis riittää muillekin. Alunperinhän rupesin säätämään kun pitäisi saada myös noita omia appeja tuonne serverille. Tuolla halvahkossa mutta kuitenkin maksullisessa erään omena-yhdistyksen serverillä kun ei saa toimimaan kun php7.4:n ja Laravelilla pitäis olla vähintään 8, että saa järkevää versiota ajettua. Olkoonkin että ilmeisesti siellä olisi tarkoitus käyttää WP:tä. Mutta se on eri juttu se.

No, kun tuon yhden ghostin tuosta tiputtaa, niin siihen mahtuu sitten jotain. Pääasia että toimii. Jos saisi tuon Caddyn pystyyn, niin voisi pudottaa nginxin tai ainakin samuttaa, vaikka eipä se hirveästi resursseja vie.

Niinpa... nyt muistin että unohdin asentaa polun että voisin asentaa myslin muistia leikkaavia toimintoja. Kopioinpa tämän tekstin nyt kuitenkin jos joku ei toimikaan :D :D

LISÄYS

No niin. Tässä jo pari kertaa käynnistellyt serverin (ja tyhjennellyt poistuvat pois) mutta kun piti vielä laittaa $PWD osoitteen eteen että tiedostot liittyy oikeaan kansioon, niiiiin vielä kerran piti vanha jsondumppi ladata takasin - ja hyvä että tästäkin oli txt-varmiste.

Meinaan tosiaan poistin sitten samantien sen ylimääräisen ghostin ja g-voimia palautui parinsadan verran.

      total    used    free   shared buff/cache  available

Mem:            1975         855          85          21        1035         909
Swap:              0

Eli tuollainen on nyt muistin tilanne tällä hetkellä.

Eli nyt on tullut runsahasti dockerin ja pellin alla puuhailtua ja tieto ja taito on lisääntynt kiitettävästi. Hyvä minä.