Dev: opiskellen

Pitkähkö loma alkaa loppua kun alkoi lämmetä oppimiaan ja testailemaan uusia koodausjuttuja. Katsoo kuinka pitkän aikaa tämä häiriöjakso kestää. Ehkä vuoden loppuun, ehkä... mutta joo. Tässä iässä alkaa olla jo niin että nuo kuorimittavat työt ja uuden oppiminen ja vielä toteuttaminen ei yksinkertaisesti  kuulu samaan pakettiin. Ei kykene, eikä myöskään pysty. Kaikki aika mitä olen ollut pois töistä nyt, niin fyysinen ja henkinen kunto on parantunut. Niinpa. Nyt pitäsi antaa tämä pois. Ymmärrätte yskän.

Paljon on tullut uutta viime kirjoituksen jälkeen josta nyt alkoikin olla jo aika kivasti aikaa. Itse tietokanta ongelma on jopa ratkennut ja latasin haluamani tiedot SQLiteen. Näin vähän yksinkertaistettiin tätä dilemmaa. Ehkä se vaihtuu Postgressiin mutta ensin pitäisi olla vähän progressiin.

Aloin opiskella Pythonia. Rasittaa nuo kaikenmaailman sulkeet ja kaksoispilkut. Olen tutustunut välineisiin jolla saisi tehtyä jan GUI-tyyppistä tavaraa esim PyQt ja kaverit. Ja sitten tietenkin www developmenttia esim Flaskia. Paitsi että FastApi näyttäisi kuitenkin siltä että tällä toteutan mahdollisesti kun toteutan. Tässä minulla on jo kivast kevyttä ympäristöä johon saisi mahdolliset toiminnot liitettyä kivasti. Mahdollisia toimintoja aloinkin tutkitmaan tarkemmin, ja jupyterin notebook edessäni sisäistelen Pythonin pandan logiikkaa ja voimaa. Sillä eikö haaveenani ole ollut nimenomaan datan pyöräyttely? Kyllä. Sehän se olennainen haave kaiken muun raamien ja kuorrutteiden opiskelun taustalla on ollut. Vähän alkoi jo unohtua tämä. Mutta tässä sitä olisi. Sisältöä.

Siinähän se olennainen nyt tuli kerrottua.

Kissa tuli vatsan päälle, koska röhnötän ja vatsa on juuri sen verran iso vielä.  

Ai niin. Tietokonesuunnitelmia. Kun näyttää ettei tuo pop-os-shell ja sen tile-windowsit nyt vielä oikein toimi Waylandissa tai ainakin bugaa sen verran, niin on sekin syy pistää konetta uusiksi. Tarkoitan nyt vain siivoamista. Käytän nyt Endeavour Os:ia ja tämä on esimmäimen arch joka on kestänyt minulla menemättä solmuun. Lisäksi tämä on pleeding edge hommia ja pahuksen nopean näppärä. Ja kaunis. Yksi tärkeistä asioista viimeiseksi. No siis laitan siis uuden puhtaan asennuksen ja unodan dual bootin ja virtualisoin Windowsin ja MacOS:in käyttööni. Siis KVM-tyylisesti. No, en ole tosin vielä saanut esim macossia ihan parhaimmasti toimitaan, mutta eiköhän se ole sitten vain ajan kysymys. Se nyt ei kuitenkaan ole mitenkään oleellinen. Ehkä wintoosa kuitenkin on jos vaikka on peliviehtymyksiä ja tuon KVM-toteutuksen pitäisi toimia jopa paremmin kuin asennettu. Ja wintoosan puolelle saisi sivuharrastuksen eli sukututkimuksenkin jos sitä viehkeää jatkaa. Nyt kissa haluaa nuolla mun naaman niin pitää lopettaa.  

Ai niin unohtui mitä meinasin sanoa. Ajattelin että tässä tuntuisi olevan toimiva i3-työpöytä että opettelisin sitä. Nythän minulla on ollut pääasiassa gnome noita lisäosia varten, dokki-hommiin ja tileen. Tosin tykkään avata tosin ohjelmat muutenkin mieluiten näppäimistöltä, että tähän suuntaan sitä ollaan menossa.

Ja ai niin. PyCharm on aika onneton peli jotenkin. Miksei voi olla näppäinkomentoa selkeästi kerrottu vaikka että kun haluaa avata uuden tiedoston tai tehdä kansion? Ja miksi se jäkittää ja on niin raskas ja miksei siinä ole selkeitä symboleita ym kuvakkeita tiedostot-puussa. Ja juu varmaan löytyy kaikkeen oma plugi ja säätö, mutta nämä on jotenkin niin epävarmalle mielikuva ihmiselle niin tärkeitä. Kun pitää säätää ihan tarpeeksi että saa Hello Worldin aikaan. Niinpa. VScode tai Atom. Vähän joo harmittaa että sen vuosimaksun maksoin. Mutta sellaista se välillä on kun innostuu ja purut on välillä kosteita ullakolla.