Bloggaamisen mielekkyys

Törmäsin Omavaraisuushaaste -bloggaajan kirjoitukseen Sharevillessä ja rupesin siihen kirjoittamaan, että miten omalle bloggaamiselle kuuluu. No, ajattelin että tehdäänpä sisällöntuotannollinen siirros ja tehdään blogi-teksti tästä.

”Joo tuo sisällöntuottaminen on mielenkiintoinen ala. Itsehän aloitin vähän selänruoskinta/kaikkimeneepieleen -mentaliteetilla (no, vähän menikin toki) eikä sellaista oikein jaksa. Tai oikeastaan päässyt jo raiteille ja hyväksynyt että tieni on ajaa silmät suljettuna tunneliin 😉 (toki pitää miettiä mikä on hyväksyttävä damage lähipiirille). Nythän se sijoittaminen on tosiaan enempi että tuli näin ja näin paljon osinkoja rallalti raa.”

Kuten tuossa jo mainitsin tässä kun toinen verovuosi alkaa päättyä, niin salkku on muodostunut sellaiseksi mitä alunperin hainkin eli tyyliin osinkouhkasijoittajan nousu ja tuho. Tuho-osuus tuossa on toki velan määrä niin kuin ennenkin. Ei ole tullut lottovoittoa enkä ole edes lotonnut että voisi kuitata salkun ja jos olisikin tullut, niin enhän sitä tietenkään malttaisi pitää sijoittamatta.

No, en ole niin paatunut ettenkö miettisi riskin vähentämistä. Isoa säätöä siellä ja pientä toista täällä (Mukavasti juuri kuulokkeissa soi Jarkko Martikaisen Kainuu opettaa). Eli toisaalta hajauttamista ja jos hyvin käy niin vähän siinä sivussa velkaa vähemmäksi. Mutta onpa vaikeaa. Onpa kovasti vaikeaa. Niin, kuten mainitsin että kun vaihdoin työpaikkaa, niin nyt on vähemmän tuloja joita voisi salkuttaa.

Salkkuhan näyttää tältä tällä hetkellä. Huomiona että nuo hinnat on kirjoitushetken kurssiarvot. Sen jälkeinen on paino salkussa. ja oikealla mikä tuottoprosentti niillä on ostohintaan. 
Vaikeutta tuottaa tietenkin ajatus muutosten ajoittamisesta, koska nyt on kovin ja paljon heiluntaa mitä tuolla amerikan maassa sitä satutaankaan twiittaamaan.  
No, säädöthän tässä vaiheessa maailman käyrää tarkoittaa yleensä miinusten ottoa, mutta katsoo nyt mitä tulee tehtyä. Toisessa välilehdessä on Lynx auki.  Eipä muuta kun katselemaan jos jo tänään tulisi tehtyä jonkinlaista suunnitelmaa. Tietenkin auttaisi jos tuo DAX vähän tuosta elpyisi, niin saisi kassaan pienempiä miinuksia. Mutta niin siinä monesti käy, että kun liian monta kertaa tulee hyvät kortit, niin sitä äityy helpommin pistämään vähän turhan kovia panoksia ja yhden kortin varaan. 
Katsoos jos sitä vaikka viimeistään ensikuun lopussa taas pistäisi uutta kuvankaappausta että miten nuo on tuossa muuttunut. 

T. Peruspätkäduunari
p.s Kah, kirjoituksen aikana ehtinyt lisääntyä nuo miinusprosentit.
p.s.s

Niin. Bloggaamisen mielekkyys. Hyvähän sitä on tehdä kun pääsee kiinni vähän omasta tilanteestaan, että miten sitä selitää tilanteita paremmiksi kuin ne onkaan. Ei ole mielekästä tämä. Mutta eipä kauan jaksa blogiakaan, jossa sitä kertoo vaan että eipä mitään ole tapahtunut kuin muutama lati ehkä tullut. Vaikka optimaalistahan sellainen, vaan onko rehellistä itselle?