2020: Tammikuun pähkinät

Uusi vuosi on alkanut mielenkiintoisesti. Osinkotilille tuleva tuhannen dollarin puolibrutto (brutto-15%) on tapahtunut tavoitteiden mukaisesti ja ensi kuussa pitäisi tulla vähän enemmän, varmuuden vuoksi. Kuten mahdolisesti jo luitte, niin mylläsin siis 13. joulukuuta osakkeet nollille ja täytin ne silloisesta kuopasta (joka on muutamalla jo alittunut) kaikenlaisella isoa osinkotuottoa tuottavalla tavaralla rajaten nyt ensiksi yhteen CLM ja laajensin OXLC, CEN ja JQC.

Mielenkiintoista tässä on ollut että puhelu margininilta on ollut nyt muutaman kerran liian lähellä. Ehkä virtuaalinen valuuttapositio ja hajautus on paremmin pitänyt marginin hallussa. Tämä minun pitää kuitenkin nyt ottaa huomioon tulevaisuudessa, sillä valitetettava tapani on ollut pitää limitit tapissa. Varmaan tänään avaan taas virtuaalisen valuuttaposition. Tokihan minun muutaman nimikkeen riskisalkkuni on muutenkin hyvin altis kaikenmaailman nuhille ja oransseille hullutteluille.

Pohdinkin Sharevillellessä hetken aikaan että olisin myynyt CEN:nin silloin kun se oli 6.80. Nythän se on noin 6.15 eli mennyt jo ostohintaa alemmaksi. Ehkä hyvällä tsäkällä olisin saanut siitä tonnin voittoa. Mutta ajatellen, että maailma enkä minkään toimi kovinkaan optimoidusti, niin luulenpa että olisin menettänyt vaan siinä kaupassa pitkällä tähtäimellä. Nyt jos en muuta keksi niin ostan lisää.

Kurssinousujen myötä nettovarallisuus on noussut mukavasti. Toki vielä vähän aikaa sitten nousu oli puolta korkeampi ja kohta se on taas puolta pienempi ja siitäkin sitten mitä lienee. Se on sen ajan murhe.

Nyt pitäisi olla pidempi työpätkä tuonne syksyyn joten kahtoos mitä tässä saa säästöön sinä aikana. Nyt sain laitettua vähän enemmän kuin yleensä, mutta tarkoitus olisi omaa rahaa saada laitettua 500€ kuukaudessa.

Ja kuten edelleen, ensimmäisenä tavoitteena on kapitaalin keräys ja sitten sitä pilaten osinkokertymän saaminen tuhanteen euroon kuussa. Vähitellen sitten jos pörssi-luojat suo, niin salkun laajentaminen elikäs hajauttaminen. Eli ei mitään ihmeellistä täällä. Terveenäkin olisi mukava pysyä.