101 dalmatialaista

Onhan nuo pelkät numerot niin tylsiä otsikkona. Ja dalmatialaiset söpöjä. Ainakin pentuna. Vähän kuin minun osinkosijoittajan uranikin. Tuossa luvussa on siis tähän astiset osinkotuottoni eurot ja dollarit sekoitettuna ja bruttona. Tein nyt vaihdon samalla prosentilla kuin ne oli vaihdettu alunperin.

Osinkoja ovat siis maksaneet OHI, T, PFE, AMZA ja CTY1S ja YTY1V minulle tänä vuonna. Salkussa minulla on OHI ja AMZA. Kuulostaa jo vähän itsetutkiskelun paikalta. YTY1V eli tuttavallisesti YIT oli ensimmäisiä osakkeitani, ja ensimmäsiä myymiäni. Taisi mennä jopa vähän voitolla ellen väärin muista.  T:stä ja PFE:stä muistuu mieleen, että ne taisin myydä suurten miinusten aikana. Ei niitä paljon ollut, mutta lisää olisi mieluummin voinut ostaa. PFE eli Pfizer on nyt maksanut jopa kaksi kertaa – myyntinsä jälkeen. Mikä mainio osake siis.

Ameriikan maassa on jymistellyt nyt parikin hurrikaania ja se näkyy minun omistamineni osakkeiden hinnassa. OHI:n eli Omega Healtcare etc:n perustuksia jytisytti hurrikaani X ja se on nyt eniten miinuksella, vaikkakin miinuksellahan se oli alkujaanikin. Tosin miinukset näkyvät Nordnetistä, mutta Google Sheets ei valuuttojen miinuksista taida piitata. Omituisen erilaisia lukuja antavat. Google sheetissä Omega olisi jopa plussalla… olkoonsa miten olkoon.

Luulenpa että nyt 15.9 eli täällä pohjoizmaissa 17.9 näkyy muutamienkin osingot. En nyt edes vielä vaihtanut tuota viimeksi tilitettyä $9.51 summaa euroiksi. – Suunnitellaanko täällä sitten lisäostoja?

Tuossa itseasiassa tajusin, että eihän minun velkavääräisen ole nyt välttämättä järkevää aloittaa toisessa kolossa sijoittamista. Ja hankalaahan se olisi pitää google sheettiä pystyssä, vaikka ei kai siinä muuta kuin että laittelisi keski-arvon vaan laskimella. Elleipä sitten vallan olisi tietokantapohjainen systeemi. PHP:llähän tuo menisi vielä vanhoilla taidoilla ja jos olisi vaikka työtön niin voisipa harjaannuttaa koodaustaitoja tälläisellä projektilla.

Oikeastaan, jos ajattelisin yksinkertaisesti, niin enhän minä tarvitsisi kuin tietokannan ja siihen dataa – sama se millä sitten joskus tulosta ehkä ulos pullauttaisin. Tietenkin jos vähän tutkailisi miten saada reaalitietoja kursseista ym php:llä…